Ana sayfa Yurtdışı Ürün Haberleri Yurt Dışı Alışveriş Siteleri 2021

Yurt Dışı Alışveriş Siteleri 2021

212
0
Yurt Dışı Alışveriş Siteleri 2021
Yurt Dışı Alışveriş Siteleri 2021

Yurt dışı alışveriş siteleri 2020 yılında Türkiye pazarına olan desteklerini arttırmaya devam ediyor. Türk kullanıcılarla buluşmak ve Türkiye üzerinden de satış yapmak isteyen birçok firma geçtiğimiz yılda ülkemize de hizmet verdiklerini açıklamıştı.

Yurt dışı alışveriş siteleri 2020 yılında bu denli pazar alanlarını genişletmişken bizler de sizlere bu marketler hakkında bilgi vermek istedik.

İçindekiler:

Yurt Dışı Alışveriş Siteleri

Tinydeal, MiniInTheBox, AliExpress, PandaWill ve Gearbest gibi birçok Asya tabanlı firma Türkiye’ye olan ticaretini arttırma çabasına girerken; Amazon, Zalando, eBay, Newegg ve Asos gibi portaller de Türkiye pazarına açıldılar.

Bu firmalardan birçoğu satın alım esnasında ödemeniz gereken gümrük vergisi miktarını sizden temin ederek sizin adınıza devlete öderken; birçoğu da bu işlemi gerçekleştirmeyerek kontrolü size bırakıyor.

Sizin adınıza ödeme yapmayan firmalardan satın alım yaptığınızda da vergi ödemelerinizi kargo esnasında ya da gümrüğe bizzat giderek gerçekleştirebiliyorsunuz.

Avrupa Alışveriş Siteleri

Avrupa alışveriş siteleri arasından Türkiye’ye en çok gönderim yapan hizmet an itibariyle Amazon.

Amazon her ne kadar Amerikan merkezli bir şirket olsa da Türkiye’ye olan gönderimlerini Almanya’daki depoları üzerinden gerçekleştirmekte. Firma aynı şekilde bütün Avrupa’ya yapacağı gönderimlerde de en büyük operasyon merkezini Almanya’dan yönetmekte.

Bu alanda bir diğer alternatifiniz de Zalando. Merkezi Almanya’da olan Zalando’dan da rahatlıkla alım yapabilirsiniz. Şirket aktif olarak Türkiye’ye gönderim yapmakta. Yoğunlukla giyim üzerine satış yapan dev firmanın kullanıcıları genellikle kendisinden memnun ayrılıyor.

Herkese hitap eden giyim ürünlerini ve markalarını bulabileceğiniz Zalando, gönderim sonrasında da ürünlerinin arkasında durmakta. Firma, gerektiğinde iade ve geri ürün gönderimi işlemlerinde müşterilerine yardımcı oluyor.

Banggood Alışveriş

Bir diğer marka olan Banggood da en iyi alternatiflerden bir tanesi. Neredeyse bütün Avrupa’ya gönderim sağlayan Asya devi aynı şekilde ülkemizde olan faaliyetlerini de geçtiğimiz sene itibariyle arttırmış durumda.

Banggood üzerinden satılan birçok üründe satıcılar ülkemize de gönderim bulunduğunu belirtiyor. Ülkemize gönderimi mevcut olan ürünleri satın alabilir ve kargo ücreriyle gümrük vergisini ödeyerek rahatlıkla getirtebilirsiniz. Banggood üzerindeki birçok satıcının da ücretsiz ya da çok cüzi miktarlarda kargo ücreti istediğini belirtelim.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Lütfen adınızı buraya girin